new food.
nu i veckan la jag och p upp en handling med fokus på NYA rätter.
att inte ALLTID äta samma sak.
så detta var ett av veckans goda rätter.
Het pasta med räkor och chili!
400 g Räkor, skalade
300 g Pasta tagliatelle
Olivolja (2 + 2 msk)
1 st Chili, röd
4 klyftor Vitlök
1 st Paprika, röd
1 st Citron (rivet skal)
Salt
Svartpeppar
Ruccolasallad (rejäl bunt)
lite matlagningsgrädde
Parmesan (för er som ej har en mjölkallergiker i hemmet.)
1. Snitta upp, kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och finstrimla paprikan. Riv skalet av 1 tvättad citron. Grovstrimla ruccolan. Ställ allt åt sidan.
2. Koka pastan.
3. Fräs chili, vitlök o paprika i 2 msk olivolja på ganska låg värme i 4-5 minuter. Salta och peppra lätt.
4. Blanda chiliröran med den nykokta, avrunna pastan och vänd ner räkorna, det rivna citronskalet och rucolan.
Häll i matlagningsgrädden, bara så det blir lite "kletigt".
smask smask... hittade receptet på nätet och modifierade det liiite.
å hörrni... istappar är vackra men farliga.. så pass er där ute.
speciellt om ni ska hit där vi gick förbi idag!
e.
Nu är ingredienser inköpta för att prova denna rätt som ser mumsig värre ut! Blev kräftstjärtar istället för räkor. Tack för tipsen! Bra att ha när inspirationen tryter =) Kram!