new food.


nu i veckan la jag och p upp en handling med fokus på NYA rätter.
att inte ALLTID äta samma sak.
så detta var ett av veckans goda rätter.



Het pasta med räkor och chili!

400 g Räkor, skalade
300 g Pasta tagliatelle
Olivolja  (2 + 2 msk)
1 st Chili, röd
4 klyftor Vitlök
1 st Paprika, röd
1 st Citron  (rivet skal)
Salt
Svartpeppar
Ruccolasallad  (rejäl bunt)
lite matlagningsgrädde

Parmesan (för er som ej har en mjölkallergiker i hemmet.)


1. Snitta upp, kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och finstrimla paprikan. Riv skalet av 1 tvättad citron. Grovstrimla ruccolan. Ställ allt åt sidan.

2. Koka pastan.

3. Fräs chili, vitlök o paprika i 2 msk olivolja på ganska låg värme i 4-5 minuter. Salta och peppra lätt.

4. Blanda chiliröran med den nykokta, avrunna pastan och vänd ner räkorna, det rivna citronskalet och rucolan.
Häll i matlagningsgrädden, bara så det blir lite "kletigt".

smask smask... hittade receptet på nätet och modifierade det liiite.





å hörrni... istappar är vackra men farliga.. så pass er där ute.
speciellt om ni ska hit där vi gick förbi idag!


e.


Kommentarer
Postat av: Sara

Nu är ingredienser inköpta för att prova denna rätt som ser mumsig värre ut! Blev kräftstjärtar istället för räkor. Tack för tipsen! Bra att ha när inspirationen tryter =) Kram!

2010-02-10 @ 09:26:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0